Hautakiven suunnittelu ja hankkiminen

Kuinka hautakiven hankkiminen onnistuu?

Ennen tilausta

Ensin Sinun tulisi sopia hautaustoimistossa ja tarvittaessa kirkkoherranvirastossa hautaukseen ja hautapaikkaan liittyvistä asioista. Samalla saat tietoa mahdollisista hautamuistomerkkiin liittyvistä kokorajoituksista. Määräykset vaihtelevat paitsi seurakunta- myös hautapaikkakohtaisesti. Seurakunnasta lähetetään omaisille lomake "hautaoikeuden haltijan nimeämisestä". Hautaoikeuden haltija eli käytännössä vainajan omainen voi hankkia hautakiven vasta, kun em. lomake on palautettu seurakunnalle. Ennen hautakiven tilaamista olisi hyvä sopia hankinnasta, vastuuhenkilöstä ja kiven yleisilmeestä muiden omaisten kanssa yhteistyössä. Perunkirjoitukseen riittää suullinen arvio hankittavan hautamuistomerkin hinnasta, joten lopullisen hautakivitilauksen voit tehdä myös perunkirjoituksen jälkeen. Meiltä voi pyytää tarjouksen hautakivestä joko pistäytymällä paikan päällä tai kotisivujemme tarjouspyyntö-lomakkeella.

Tilaus

Hautakivitilauksen teet helpoiten veistämöllämme. Tapaamisen voit sopia joko puhelimitse, sähköpostitse tai varaamalla ajan nettisivujen kautta. Hautakiven tilaaminen onnistuu myös sähköpostitse tai puhelimitse. Tällöin lähetämme luonnoskuvan hautakivestä sekä tilaussopimuksen hyväksyttäväksi ennen hautakiven valmistamista joko sähköpostiin tai kirjeitse kotiin. 

Veistämöllämme on hyvä valikoima puolivalmiita hautakiviä, joista voit valita mieleisen. Normaaliin palveluumme kuuluu myös yksilöllinen suunnittelu, jonka avulla muokkaamme mieleisen hautakiven, jos mallikivien koko, muoto tai väri ei miellytä. Lisäksi valikoimissamme on ainutlaatuisia luonnonkiviä, joihin vainajan tiedot voidaan kivestä riippuen joko kaivertaa tai lisätä muistolaatalla. Veistämöltä löydät aina myös uusiokiviä, joiden hinta on selvästi vastaavan kokoista uutta hautakiveä huokeampi.

Pronssivalutuotteilla saa hautakiveen koristeellisuutta tai niillä voidaan ilmentää vainajalle rakkaita asioita. Meillä on laaja valikoima eri valmistajien pronssituotteita nähtävillä. Seuraavista linkeistä voit tutustua yhteistyökumppaniemme tuotteisiin:

Valmistus ja asennus

Kun hautakivitilaus on jätetty meille, teemme seurakunnalle hautamuistomerkkianomuksen. Aloitamme hautakiven valmistamisen vasta, kun olemme saaneet luvan seurakunnalta. Luvan myöntämistä ja sitä kautta hautakiven valmistamista saattaa viivästyttää se, etteivät omaiset ole nimenneet hautaoikeuden haltijaa tai eivät ole käyneet katsomassa ja varaamassa hautapaikkaa (tämä koskee uurnahautauksia). Noudatamme seurakunnan antamia toimitusaikarajoituksia. Uusia hautakiviä voidaan asentaa arkkuhautausmaalle vain sulan maan aikaan eli yleensä toukokuun ja lokakuun välillä, edellyttäen, että seurakunta on tehnyt hauta-aulueen kunnostustyöt. Mikkelissä poikkeuksen tekevät Vanhan Pohjoisen hautausmaan Uurnalehto ja Anttolan hautausmaan Uurnalehto, joiden kiinteään palkkiin hautakiven asennus onnistuu myös talviaikaan.

Valmistaessamme ja asentaessamme hautakiveä pyrimme aina parhaaseen laatuun. Käyttämämme kivi on aina kotimaista, tarkastettua ja hyvälaatuista, Suomen sääolot kestävää. Olemme perehtyneet lehtikullan laatuun ja kultaukseen kultaajamestari Raimo Snellmanin ohjauksessa. Hautakiven tekstien ja koristeiden asetteluun käytämme aikaa niin, että lopputulos näyttää kauniille ja tasapainoiselle. Hautakiven aluskiven asennuksessa poistetaan pintamaata ja lisätään hyvä sorakerros aluskiven alle. Meillä on kolmen vuoden oikaisutakuu. Hautakiven asennuksen jälkeen siistimme hautapaikan sellaiseksi, että omaisen on siihen hyvä tulla.

Teemme työtämme suurella sydämellä ja vaalimme osaltamme käsityöperinnettä yrityksen pitkiä perinteitä kunnioittaen.

Maksutavat

Meillä voit maksaa käteisellä, luotto- ja pankkikorteilla sekä tilisiirrolla, jolloin maksuaika on 14 vrk. Normaalikäytäntö on, että 50 % kokonaishinnasta laskutetaan sen jälkeen, kun seurakunta on hyväksynyt hautakiven ja 50 % asennuksen jälkeen. Osoitamme laskun kuolinpesälle, jotta laskun voi maksaa kuolinpesän tililtä, mutta kuolinpesä ei voi toimia sopimuskumppanina eli hautakiven tilaaja on sopimuskumppanimme.

Mikäli tarvitset pidemmän maksuajan tai haluat hoitaa maksun myöhemmin, voit käyttää Resurs Bank -luottoa.