Hautakivet

Perinteisen hautakiven lisäksi vaihtoehtoina ovat pronssikoristein ja/tai kynttilälyhdyllä koristellut kivet.

Muistomerkki voidaan toteuttaa myös osittain tai lähes kokonaan käsittelemättömästä luonnonkivestä. Veistämöllämme on myös uusiokiviä eli hautakiviä, jotka on poistettu käytöstä, puhdistettu ja nimipinta hiottu "puhtaaksi". Ne ovat uuteen hautakiveen verrattuna edullisempia. Uusiokivet, samoin kuin myynnissä olevat luonnonkivet, ovat yksilöllisiä, minkä vuoksi asiakkaan on nähtävä ne paikan päällä.

Hinnat sisältävät alv 24%, luonnoskuvan, muistomerkkianomuksen seurakunnalle, yhden henkilön tiedot sekä ristin kaiverrettuna ja kullattuna/maalattuna, sahatun aluskiven, kuljetuksen (<50km), asennuksen ja kolmen vuoden oikaisutakuun (koskee aluskivellisiä hautakiviä).

Hinnat ovat voimassa 31.12.2023 asti.

Elämäntarina-mallisto

Elämäntarina-malliston on suunnitellut Pauliina Rundgren. Mallisto koostuu kolmesta kivimallista, joiden koko on sama, mutta emalikoriste erilainen. Vasemmalla olevaan runokiveen voi valita runon yhdentoista runon valikoimasta mm. Anna-Mari Kaskisen, Eino Leinon ja Saima Harmajan runoja. Lähetämme pyynnöstänne runolistan tutustuttavaksi. Meiltä voi kysyä myös oman runon käytöstä.

Lyhtykivet

Hautakiveen voidaan tehdä öljykynttilälle lyhtyaukko. Pronssikehyksiin on viisi erilaista muotoa: holvikaari, goottilainen, suorakaiteen muotoinen, pyöreä ja sydämen muotoinen. Kehyksen voi koristaa ristillä tai muilla pronssikoristeilla. Veistämöllämme Teillä on mahdollisuus tutustua erilaisiin lyhtykehysmalleihin ja koristeisiin. Vaihtoehto lyhtyaukolle on pronssi- tai alumiinilyhty, joka kiinnitetään joko hautakiveen kiinnikkeellä tai erillisen pilarikiven päälle.

Uurnalehtoon

Uurnalehdoissa hautakivillä on yleensä kokorajoitus, sillä yksittäiset haudat ovat pienempiä. Sen vuoksi nämä hautakivet ovat pienempiä kuin arkkuhautausmailla on totuttu näkemään. Mikkelissä Vanhan Pohjoisen hautausmaan ja Anttolan hautausmaan uurnalehdoissa on maahan upotettu yhtenäinen betonipalkki, jonka päälle hautakivet asennetaan. Aluskiveä ei siis tarvita ja se on huomioitu hinnoissa. Nämä hautakivet soveltuvat ilman muuta myös arkkuhautausmaalle, mutta silloin tarvitaan myös aluskivi ja hintoihin lisätään 50,00 €.

Luonnonkivet

Veistämöllämme on myytävänä joitakin luonnonkiviä, joiden etupinta on kiillotettu. Näihin kiviin onnistuu tietojen kaiverrus. Usein asiakas tuo kiven vainajalle rakkaasta paikasta kuten kesämökiltä. Asiakkaan tuoman luonnonkiven tiiviys tarkastetaan, se hiekkapuhalletaan puhtaaksi ja kiven alapinta sahataan suoraksi, jolloin se istuu hyvin aluskiven päälle. Käsittelemättömään pintaan ei pysty kaivertamaan tietoja, mutta siihen pystytään lisäämään pronssilaatta ja erilaisia koristeita.

Pronssikoristeet

Muistomerkkiin voidaan kiinnittää erilaisia pronssista valettuja koristeita. Veistämöllämme voitte tutustua eri valmistajien koristeisiin sekä tuoteluetteloihin. Meillä on laaja valikoima pronssikoristeita nähtävillä.